Houthandel Bosveld, Sonsbeeksingel 71-72, 6821 AB Arnhem 026-4433386!!!! Allesvooruwklus.nl
Zwart mdf
Zwart MDF op A3 formaat
0 Reviews | Review toevoegen

Bestel uw Zwart MDF in de door u gewenste maat of in de door u gewenste vorm nu voordelig en snel op allesvooruwklus.nl.

Artikelnummer

 

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 1,10
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Zwart MDF op A3-formaat
 

  • Omschrijving Zwart MDF: een hoge dichtheid en sterk MDF board dat flexibel en duurzaam is. Op de plaat zijn verschillende lagen semi-matte verf aangebracht. De gebruikte lakken maken zijn niet schadelijk voor het milieu en maken dat het product volledig recyclebaar is. Het belangrijkste toepassingsgebied van MDF lakboard zijn achterwanden van kasten en ladebodems.
  • Toepassing: voor gebruik in een droge omgeving.
  • Certificaat: PEFC / CE.
  • Volumieke massa± 720  kg/m³.

 

Eigenschappen MDF


Het materiaal is zeer goed bewerkbaar en makkelijk te frezen. De fijne structuur zorgt ervoor dat het materiaal niet splintert. Het oppervlak heeft een grotere dichtheid dan de kern van de platen. Met MDF zijn de moeilijkste vormen en verbindingen te maken, zelfs zwaluwstaartverbindingen. MDF werkt nauwelijks en heeft een grote buigsterkte.
Hoe dikker de MDF plaat wordt, hoe poreuzer de kern van de plaat is.
 
Een betere lijmvastheid, een zeer hoge slijtvastheid, een hoog breekpunt en een uitzonderlijke dimensionale stabiliteit maken het product hoogwaardiger dan de meeste geprefabriceerde houtproducten. MDF bevat behoorlijk veel lijm waardoor beitels om te bewerken sneller slijten.
MDF kan samengesteld worden door middel van spijkers en schroeven. Aangeraden wordt minimaal 25 mm van de kant te blijven, schroeven te verzinken en schroefgaten voor te boren om splijten van het materiaal te voorkomen.
MDF zal onder een langdurige belasting blijvend vervormen. Denk hierbij aan de schappen van een zelfgemaakte kast met MDF of een goedkope boekenkast. Nadat de boeken weggehaald zijn blijven de schappen doorgebogen. Deze eigenschap heet kruip.
 
Het afwerken van MDF is op meerdere manieren mogelijk. In elk geval adviseren wij  MDF niet te gebruiken voor buitentoepassingen. Door de sterke zuiging van het materiaal, temeer aan de kopkanten, adviseren wij alvorens het afschilderen gebruik te maken van een goede MDF grondverf. Wij hebben zelf goede ervaringen met de merken Histor en Alabastine.
Na de juiste grondeerlaag kan het materiaal worden afgeschilderd met iedere gewenste verfsoort. Werk het materiaal altijd aan twee zijden af; zo voorkomt u vervormingen die u niet wenst.

Gewicht

Uiteraard is het gewicht van MDF afhankelijk van meerdere facetten, onder andere bijvoorbeeld welke soort houtvezels er zijn gebruikt. Onderstaande tabel geeft daarom aan welk gewicht u ongeveer van een plaat kunt verwachten, waarbij uit is gegaan van 750 kg per kubieke meter.

 

Dikte A4 A3 Plaat 244*122
3 0,14 0.28 6,70
       

* Gewichten in kilogrammen
 
Afmetingen MDF
 

U kunt bij allesvooruwklus.nl Zwart MDF bestellen in standaard afmetingen of op maat gezaagd.

De standaard afmetingen die wij aanbieden op onze webshop zijn:
 
A4                    29,7 * 21 cm
A3                    42 * 29.7 cm
Volle plaat        244 * 122 cm

 
De kleine standaard afmetingen kunt u direct bestellen in onze webshop. Voor de grote partijen (meer dan 100 stuks) vragen wij u het aantal aan te geven, zodat wij u een passende offerte kunnen aanbieden.
In onze zagerij zagen wij ook in iedere gewenste maat en vorm. Ook hiervoor vragen wij u een offerte aan te vragen. U kunt dit doen op ons e-mailadres: info@allesvooruwklus.nl
Wij zien uw aanvraag graag tegemoet en zullen u zo snel mogelijk voorzien van een passende offerte.
 
Bestel in de door u gewenste maat en vorm uw Zwart MDF nu voordelig en snel op allesvooruwklus.nl.
 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Deze website vraagt u om cookies te gebruiken, we slaan geen persoonlijke gegevens op.