Houthandel Bosveld, Sonsbeeksingel 71-72, 6821 AB Arnhem 026-4433386!!!! Allesvooruwklus.nl
First Alert Blusdeken FB 100 BXN
First Alert Blusdeken FB 100 BXN
0 Reviews | Review toevoegen

Branddeken First Alert. Ideaal voor het doven van keuken- en kledingbranden.Om vlammen in de braadpan-, de frituurpan en prullenbak- en vuilniszakbranden te doven.

Artikelnummer

0029054001702 

Standaard levertijd

2-3 dagen

€ 20,29
€ 15,39
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

First Alert blusdeken 1 x 1 m.

Ideaal voor het doven van keuken- en kledingbranden. Om vlammen in de braadpan en prullenbak- en vuilniszakbranden te doven, door de deken erover heen te leggen. Bij kledingbranden de branddeken om het liggende slachtoffer wikkelen. Gemakkelijk aan de muur te bevestigen en te gebruiken.

Gebruik van een blusdeken.

Zoals met veel materialen is het altijd goed om te kijken wanneer je iets wel of niet kunt gebruiken. Een blusdeken is iets om heel bewust mee om te gaan:

Vorig jaar waarschuwden de Brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting over het gebruik van onveilige blusdekens. Tegelijkertijd diende de Brandwonden Stichting een klacht in bij de Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De collega’s binnen de brandweerregio’s constateerden namelijk dat sommige Nederlandse blusdekens niet goed werkten bij het doven van een pan met hete olie. De NVWA deed onderzoek en concludeert dat blusdekens onbetrouwbaar zijn om een brand waarbij olie/vet in brand staat te doven. Er zijn al ongevallen gebeurd die zijn veroorzaakt door een niet goed werkende blusdeken. Om te voorkomen dat er meer onveilige situaties ontstaan geven wij u het volgende advies:

 1. Vlam in de pan of frituurpan: niet blussen met een blusdeken
  Een vlam in een pan of een frituurbrand kunt u niet blussen met een blusdeken. Blus brandende olie of brandend vet ook nooit met water! Water in heet vet of olie veroorzaakt een grote explosie.

Bij een vlam in een (frituur)pan doet u het volgende:

 • Bedek, indien mogelijk, uw handen / trek ovenhandschoenen aan
 • Dek de brandende pan af met een passende deksel of koekenpan (plaats de deksel of pan van u af)
 • Zet de warmtebron uit
 • Doe de afzuigkap uit
 • Laat de pan met de deksel staan totdat deze volledig is afgekoeld (tenminste een uur)
 • Waarschuw bij twijfel altijd de brandweer
 1. Brand groter dan ongeveer een voetbal: niet blussen met een blusdeken
  Branden die groter zijn dan ongeveer een voetbal kunt u niet doven met een blusdeken. Alarmeer in dat geval uw huisgenoten en verlaat uw woning. Bel 112 als u uw woning heeft verlaten.
 1. Wat kunt u wel blussen met een blusdeken:
  Alle beginnende brandjes  tot de grootte van ongeveer een voetbal (behalve een vlam in een (frituur)pan) kunt u doven met een blusdeken.

Een blusdeken kunt u gebruiken bij bijvoorbeeld de volgende situaties:

 • Wanneer kleding van een persoon in brand raakt
 • Een beginnende brand ten gevolge van een omgevallen kaars
 • Een beginnende brand in een prullenbak

N.B. Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting raden het gebruik van een blustoestel af om een vlam in een (frituur) pan te blussen. Door de kracht van de uitstoot van blusstof bestaat de kans dat de brand wordt verspreid.

Levertijd: met 1-2 werkdagen bij u thuis.

Wilt u meer weten van dit artikel of heeft u vragen, laat het ons gerust weten:info@allesvooruwklus.nl of 026 – 44 333 86. 

Bij ons bestelt u betrouwbaar, voordelig en snel. Bestel daarom uw brandblusdeken bij allesvooruwklus.nl.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Deze website vraagt u om cookies te gebruiken, we slaan geen persoonlijke gegevens op.